Hahmoluokat
Seikkailijat eivät ole tavallista väkeä. He ovat poikkeusyksilöitä eli sankareita. He hakeutuvat sellaisiin haasteisiin ja vaaroihin, jotka olisivat useimmille ylitsepääsemättömiä. Hahmoluokka kuvaa niitä kykyjä, joilla seikkailijat päihittävät eteensä asetetut haasteet. Hahmoluokka kertoo, mihin hahmosi pystyy. Se ei ole ammatti vaan kutsumus ja kertoo jotain hänen koko olemuksestaan.
Hahmoluokka määrittää hyvin paljon hahmostasi. Esimerkiksi taistelija ja munkki ovat molemmat käyttäneet huomattavan suuren osan elämästään taistelutaitojen hiomiseen. Munkki kokee olevansa tiellä valaistumiseen siinä, missä taistelija on kehittänyt käytännönläheistä henkilökohtaista osaamista. Velho, noita ja loihtija taasen ovat omistaneet elämänsä magian taitojen opetteluun. Hahmoluokan valinta on tärkein päätös hahmosi suhteen.
Hahmoluokan piirteet
Jokaisen hahmoluokan piirteet on esitetty seuraavalla tavalla. Huomioi hahmoluokkaa valitessa kunkin omat erityiset piirteet ja erikoiskyvyt, kuten esimerkiksi loitsiminen.
Kokemustaulukko kertoo pätevyysbonuksen ja tasojen myötä hahmollesi tulevat piirteet.
Pätevyydet kertovat minkälaista haarniskaa olet tottunut pitämään, mitä aseita ja työkaluja osaat käyttää, mitkä ovat pelastusheittosi ja mitä taitoja osaat.
Varusteet kertovat, miten hyvin olet varustautunut tuleviin seikkailuihisi ja minkälaisia varusteita haluat hahmollasi olevan pelin alussa.
Loitsiminen. Jos olet valinnut pelattavaksesi hahmoluokan, joka osaa loitsia, saat tietää tässä osiossa yksityiskohtaisemmin kyseisen luokan loitsimiseen liittyvistä erityispiirteistä.
Piirteet. Useimmille hahmoluokille on listattu piirteitä, joita muilla ei ole, kuten barbaarin hurma tai taistelijan taistelutyylit.
Polut. Kolmannelta tasolta lähtien erikoistut hahmoluokallesi tyypillisellä tavalla. Polut kuvastavat hahmosi ominaispiirteitä. Niitä seuratessaan hahmosi oppii uusia kykyjä, jotka erottavat hänet toisille poluille lähteneistä saman hahmoluokan edustajista.